Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

składniki

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 pęczek szczypiorku
  • jogurt naturalny
  • sól
  • pieprz

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to prawdziwy klasyk, a przy tym pyszna i zdrowa kombinacja, która idealnie sprawdzi się na lekkie śniadanie. Twarożek jest bogaty w białko, wapń i witaminę D, co sprawia, że jest to doskonały dodatek do diety. Rzodkiewki i szczypiorek natomiast dodają do tego dania świeżości, chrupkości oraz dużą ilość witamin i minerałów. Twarożek w  połączeniu ze świeżym, pełnoziarnistym pieczywem, będzie świetnym wyborem, jeśli zależy Ci na utrzymaniu zdrowej wagi.  Czas potrzebny na przygotowanie? Około 10 minut i gotowe!

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem - przepis

Do miski przełóż twarożek i rozgnieć go dokładnie widelcem. Umyj i osusz szczypiorek oraz rzodkiewkę. Szczypiorek posiekaj, a rzodkiewkę pokrój w drobną kostkę, a następnie wrzuć do miski z  twarożkiem. Dodaj 2/3 łyżki jogurtu naturalnego, tak by uzyskać zwartą konsystencję. Dopraw solą i pieprzem według uznania.

komentarzy (0)
5 / 5 (1 głosów)

Dodaj komentarz

Komentarze (0)