Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
składniki
- 250 g twarogu półtłustego
- 1 pęczek rzodkiewek
- 1 pęczek szczypiorku
- jogurt naturalny
- sól
- pieprz
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to prawdziwy klasyk, a przy tym pyszna i zdrowa kombinacja, która idealnie sprawdzi się na lekkie śniadanie. Twarożek jest bogaty w białko, wapń i witaminę D, co sprawia, że jest to doskonały dodatek do diety. Rzodkiewki i szczypiorek natomiast dodają do tego dania świeżości, chrupkości oraz dużą ilość witamin i minerałów. Twarożek w połączeniu ze świeżym, pełnoziarnistym pieczywem, będzie świetnym wyborem, jeśli zależy Ci na utrzymaniu zdrowej wagi. Czas potrzebny na przygotowanie? Około 10 minut i gotowe!
Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem - przepis
Do miski przełóż twarożek i rozgnieć go dokładnie widelcem. Umyj i osusz szczypiorek oraz rzodkiewkę. Szczypiorek posiekaj, a rzodkiewkę pokrój w drobną kostkę, a następnie wrzuć do miski z twarożkiem. Dodaj 2/3 łyżki jogurtu naturalnego, tak by uzyskać zwartą konsystencję. Dopraw solą i pieprzem według uznania.
Komentarze (0)