Jajka faszerowane wędzonym łososiem

składniki

  • 6 jajek
  • 150 g łososia wędzonego na zimno w plastrach
  • 3 łyżki majonezu
  • garść rzeżuchy
  • pieprz

Test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test test.

Jajka faszerowane wędzonym łososiem - przepis

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pozostaw do przestudzenia.
  2. W tym czasie drobno pokrój 100 g łososia (resztę zostaw do dekoracji) i przełóż do miseczki.
  3. Umytą rzeżuchę posiekaj i dorzuć do łososia.
  4. Ostygnięte jajka przekrój wzdłuż i delikatnie wyjmij żółtka.
  5. Żółtka przełóż do reszty składników w miseczce, dodaj 3 łyżki majonezu i szczyptę pieprzu.
  6. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż powstanie jednolita masa.
  7. Puste połówki jajek ułóż na naczyniu, w którym będą serwowane, wypełnij przygotowanym farszem, za pomocą małej łyżeczki lub rękawa cukierniczego.
  8. W ostatnim etapie pokrój pozostałe plastry łososia w długie paski, o szerokości 1 cm, a następnie zwiń w rulon. W ten sposób powstaną "różyczki", które należy umieścić na górze jajek.
  9. Całość, przed podaniem, można posypać dodatkową porcją rzeżuchy lub szczypiorkiem.

komentarzy (0)
0 / 5 (0 głosów)

Dodaj komentarz

Komentarze (0)