Prawdziwy gulasz węgierski

Prawdziwy gulasz węgierski
Wyborny dla osób lubiące ostre potrawy
>60 MIN
5/10
  • 6 cebul
  • papryka ostra
  • 250 g słoniny
  • 2 kg różnego mięsa - wołowego, baraniego i wieprzowego
  • papryka słodka
  • 1l bulionu
  • 6 ziemniaków
  • sól

Co przygotować?

  • deska do krojenia
  • garnek do gotowania

Przygotowanie

Pokroić w kostkę mięso, wszystkie rodzaje. Słoninę pokroić i wrzucić do garnka - pod przykryciem, na małym ogniu smażyć, do momentu, gdy wydobędzie się prawie cały tłuszcz. Następnie pokroić w paseczki cebulę i dodać do słoniny, chwilę jeszcze smażąc. Po chwili dorzucić wcześniej pokrojone mięso, posolić i bardzo syto doprawić papryką słodką i ostrą. Nie mieszać, ale za to co chwilę dolewać po trochu bulionu. Po godzinie obrać ziemniaki, pokroić w kostkę i dorzucić do gulaszu. Dusić do momentu, aż ziemniaki będą miękkie.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE