Pomidory nadziewane po włosku

Pomidory nadziewane po włosku
Pieczone pomidory z farszem na bazie bułki tartej
30 MIN
2/10
  • 10 pomidorów
  • bułka tarta
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • dwa żółtka

Co przygotować?

  • blacha do pieczenia
  • miska na farsz

Przygotowanie

Pomidory umyć, odkroić górną część i łyżeczką wygrzebać środek owocu. Następnie do miski wsypać pół szklanki bułki tartej, wlać 2 łyżki oliwy, dodać wygrzebany środek z pomidorów, dorzucić posiekany czosnek, doprawić solą i pieprzem. Całość dobrze wymieszać i ponadziewać pomidory, przykryć wcześniej odkrojoną, górna warstwą i umieścić na blachę. Nagrzać piekarnik do do 200°C i piec przez 30 minut.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE