Pulpety do rosołu

Pulpety do rosołu
Pulpety gotowane na zupie.
60 MIN
6/10
  • 0.5 kg mięsa mielonego wołowego
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 2 jaja
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • posiekana, zielona pietruszka
  • maka

Co przygotować?

  • garnek do gotowania
  • miskę na surowe mięso

Przygotowanie

Mięso mielone umieścić w misce, wsypać bułki tartej, dodać łyżkę rosołu lub bulionu, wbić dwa jajka, wsypać gałki muszkatołowej, doprawić solą, pieprzem i dodać posiekanej pietruszki. Całość wymieszać dokładnie, następnie ręce "wytarzać" w mące i zrobić okrągłe pulpety - wielkości orzecha. Gotować na rosole lub innej podobnej zupie, z którą najlepiej podawać pulpeciki.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE