Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie
Śledź w śmietanie to jedno z bardziej rozpoznawalnych dań rybnych. Szybkie w przygotowaniu i o ciekawych smaku - dla osób lubiących sałatki rybne.
30 MIN
5/10
  • cebula (2-3 sztuki)
  • śmietana gęsta (ok. 1 szklanki)
  • płaty śledzia (5-6 sztuk)
  • ogórki konserwowe (2-3 sztuki)
  • sól
  • pieprz

Co przygotować?

  • Naczynie średniej wielkości

Przygotowanie

Na początku dokładnie wymoczyć śledzie. Następnie cebulę oraz ogórki konserwowe dokładnie pokroić w małe paski lub kostkę. Te składniki dodać do śmietany. Płaty śledziowe połączyć w końcowym etapie z przygotowaną śmietaną ze składnikami. Doprawić do smaku solą i pieprzem (szczególnie należy zwrócić uwagę na ilość soli, bowiem płaty śledziowe są już wcześniej najczęściej osolone).

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE