Rolada ze szpinakiem

Rolada ze szpinakiem Rolada ze szpinakiem Rolada ze szpinakiem Rolada ze szpinakiem Rolada ze szpinakiem Rolada ze szpinakiem Rolada ze szpinakiem
Rolada szpinakowa z serkiem czosnkowym i marchewką.
30 MIN
5/10
  • 1 opakowanie mrożonego spzinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 jajka
  • 1 łyżka mąki
  • 2 serki almette - czosnkowe
  • 1 marchewka (ugotowana)
  • 1 łyżka oleju

Co przygotować?

  • Patelnia
  • Papier do pieczenia
  • Miska
  • Blacha - duża
  • Ręcznik mały

Przygotowanie

Na patelnię wlać olej i podsmażyć rozmrożony szpinak - dodać sól, pieprz i rozmiażdżony czosnek. Smażyć, aż woda odparuje, a masa będzie gęsta. Ostudzony szpinak przełożyć do miski dodać żółtka i wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodawać piankę do szpinaku delikatnie mieszając. Masę wylewać i rozsmarować równomiernie na dużej blasze wyłożoną papierem do pieczenia i piec 15 min. w temperaturze 190°C. Przestudzony placek zwiną w ręcznik- na kształt rolady i czekać do ostygnięcia. Placek rozwinąć posmarować całość serkiem, ułożyć ugotowaną marchew i jajka, zwinąć ponownie jak roladę. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE