Jaja w galarecie

Jaja w galarecie Jaja w galarecie Jaja w galarecie Jaja w galarecie Jaja w galarecie
Ugotowane jajka w galaretce.
15 MIN
2/10
  • 5 sztuk jajek
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • Groszek
  • kukurydza
  • 1 marchew ugotowana
  • 1 kostka rosołowa

Co przygotować?

  • Garnek
  • Plastikowe miseczki
  • miska

Przygotowanie

Jajka ugotować, ostudzić i pokroić na pół. Żelatynę zalać 1 litrem wody, namoczyć, rozpuścić z kostką rosołową. Zagotować(krótko) do momentu rozpuszczenia. Do miseczki włożyć pokrojone jajka, troszkę groszku, kukurydzy i pokrojoną w kostkę marchewkę. Wszystko zalać ostudzonym wywarem z żelatyną. Czekać na zastygnięcie.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE