Jabłka pod kruszonką

Jabłka pod kruszonką
Rozpływające się w ustach jabłka z kruszonką.
30 MIN
4/10
  • 5-6 jabłek, pokrojonych w plastry
  • 1 szklanka białego cukru
  • 1 szklanka mąki uniwersalnej
  • 1 łyżeczka zmielonego cynamonu
  • 1/2 szklanki wody
  • 1 szklanka brązowego cukru
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 szklanki roztopionego masła

Co przygotować?

  • obieraczka

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 175°C. Następnie umieść pokrojone w plastry jabłka na blachę. Cukier biały, łyżeczkę mąki i cynamon wymieszać oraz posypać owoce - skroplić odrobiną wody. Szklankę mąki, brązowy cukier, proszek pieczenia, sodę oraz roztopione masło połączyć i pokruszyć równomiernie na jabłka. Piec przez około 45 minut. Deser podawać z gałką lodów.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE