Kurczak po seczuańsku

Kurczak po seczuańsku
Prosty przepis na kurczaka, podawany z ryżem.
30 MIN
3/10
  • 4 piersi z kurczaka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 4 ząbki czosnku, posiekane
  • 5 łyżek sosu sojowego o niskiej zawartości sodu
  • 1 i 1/2 łyżki białego octu winnego
  • 1/4 szklanki wody
  • 3 dymki, pokrojone ukośnie
  • szczypta pieprzu cayenne

Co przygotować?

  • WOK

Przygotowanie

Na Wok wlać oleju roślinnego, smażyć czosnek i mięso na dużym ogniu, aż staną się zarumienione. Dodać sosu sojowego, cukru, octu i wody - cały czas mieszając. Dusić kurczaka przez około 5 minut. Następnie dorzucić cebulę dymkę oraz pieprzu cayenne i gotować jeszcze przez około 2 minuty. Danie podawać z białym ryżem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE