Ryż "pieczarkowy"

Ryż
Ugotowany ryż z pieczarkami, cebulą i czosnkiem.
30 MIN
3/10
  • 2 łyżeczki masła
  • 8-10 średnich pieczarek, posiekanych w plastry
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • 2 cebule, drobno posiekane
  • 2 szklanki bulionu z kurczaka
  • 1 szklanka białego ryżu
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Co przygotować?

  • garnek

Przygotowanie

W średnim garnku rozpuścić masło na średnim ogniu. Wrzucić pieczarki, czosnek i cebulę, całość mieszać i gotować do momentu, aż cebula się zeszkli. Następnie dodać bulion i ryż(nieugotowany), po 5 minutach wrzucić natki pietruszki, doprawić solą i pieprzem. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować przez około 20 minut.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE