Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem

Piersi z kurczaka nadziewane szpinakiem
Nadziewane szpinakiem i serem feta piersi z kurczaka, podawane z ryżem lub makaronem.
60 MIN
6/10
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 0.3 kg szparagów
  • 100g sera feta
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 plastry boczku

Co przygotować?

  • wykałaczki
  • miska
  • naczynie żaroodporne

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 190°C. W misce wymieszaj dobrze majonez, szpinak, ser feta i czosnek. Następnie umyć każdą pierś z kurczaka i rozbić tłuczkiem. Dużą łyżkę farszu umieścić na mięsie i zawinąć razem z plastrem boczku, pomagając sobie wykałaczkami. Piersi umieścić w naczyniu do pieczenia i przykryć pokrywką. Mięso piec przez godzinę, w środku nie powinno być różowe, a i soki powinny wypłynąć. Termometr do mięsa powinien wskazywać temperaturę 165°C. Podawać z ryżem lub makaronem z dodatkiem sałatki.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE