Babeczki w cukrze cynamonowym

Babeczki w cukrze cynamonowym
Mini babeczki z nutką cynamonu i gałki muszkatołowej.
60 MIN
7/10
  • 1 szklanka białego cukru
  • 1/2 szklanki roztopionej margaryny
  • 3/4 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu

Co przygotować?

  • Miskę

Piekarnik

Rozgrzej piekarnik do 190°C, natłuść formy do babeczek (składników na 24 mini-babeczki).

Przygotowanie

Pół szklanki cukru, 1/4 roztopionej margaryny i gałkę muszkatołową wymieszaj w misce. Następnie wlej mleka, dosyp mąki i proszku do pieczenia. Mieszaj do momentu, aż składniki dokładnie się połączą. Wypełnij formy do połowy. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 15-20 minut.

Cukier cynamonowy

Podczas pieczenia babeczek, roztopić 1/4 szklanki margaryny. W osobnej miseczce wymieszaj 1/2 szklanki cukru z cynamonem. Wyjmij babeczki z formy, zamocz w margarynie, a następnie w mieszance cukier-cynamon. Ostudzić i podawać.
KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE