Piña colada

Piña colada
Słodki karaibski koktajl alkoholowy. Przyrządza się go z jasnego rumu, śmietanki kokosowej i soku ananasowego.
15 MIN
3/10
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 1 szklanka soku ananasowego
  • 2 gałki lodów waniliowych
  • 1 butelka (750 ml) rumu o smaku mango
  • 8 kostek lodu
  • 1/4 szklanki śmietany kremówki

Co przygotować?

  • blender
  • szkło do drinków

Przygotowanie

Mleczko kokosowe, sok ananasowy, lody waniliowe, rum i lód umieścić w blenderze - całość wymieszać do momentu uzyskania jednolitego napoju. Ze śmietany kremówki zrobić bitą śmietanę. Do szkła wlać napój, a na samym wierzchu położyć warstwę bitej śmietany. Drink udekorować np. plasterkiem ananasa.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE