Boczek kandyzowany

Boczek kandyzowany
Pyszna, chrupiąca przekąska.
60 MIN
3/10
  • 1/4 szklanki brązowego cukru
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • czarny pieprz - mielony
  • 0.5 kg boczku

Co przygotować?

  • miseczka do marynaty

Przygotowanie

Rozgrzać piekarnik do 175°C. Brązowy cukier, ocet ryżowy, syrop klonowy i pieprz - wymieszać w małej misce. Pokrojone plasterki boczku posmarować z obu stron marynatą, a następnie umieścić w piekarniku. Piec przez 10 minut, obrócić plastry na drugą stronę i piec jeszcze przez następne 5 minut, do momentu, aż boczek będzie zarumieniony i chrupiący.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE