Sałatka meksykańska z kukurydzą

Sałatka meksykańska z kukurydzą
Doskonale przyprawiona, meksykańska sałatka z kukurydzą.
60 MIN
4/10
  • 3 łyżki masła
  • 2 szklanki kukurydzy z puszki
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  • 1 średnia, posiekana cukinia
  • 2 dymki, posiekane
  • 1 papryczka chilli
  • 1/2 szklanki sosu typu salsa
  • świeża kolendra

Co przygotować?

  • patelnię
  • miskę na sałatkę
  • deskę do krojenia

Przygotowanie

Na dużej patelni roztopić masło (na średnim ogniu). Dodać kukurydzę, paprykę, cukinię, cebulę i papryczkę chilli. Smażyć do momentu, aż warzywa będą miękkie - około 6 minut. Warzywa przełożyć do naczynia, poczekać aż wystygną, a następnie schłodzić je w lodówce. Dodać sosu typu salsa, posiekanej kolendry, doprawić solą i pieprzem - całość wymieszać. Sałatka smakuje najlepiej z chrupiącą tortillą lub ze zwykłym pieczywem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE