Pieczony kurczak w miodzie

Pieczony kurczak w miodzie
Pieczony kurczak ze słodką i pieczoną glazurą
>60 MIN
6/10
  • 1 cały kurczak - poćwiartowany
  • 1/2 szklanki roztopionego masła
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1/4 szklanki musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka curry w proszku

Co przygotować?

  • naczynie żaroodporne

Przygotowanie

Rozgrzać piekarnik do 175°C. Kurczaka umyć i poćwiartować, następnie umieścić w naczyniu żaroodpornym - skórą do góry. Mieszankę z roztopionego masła, miodu, musztardy, soli i curry wlać na kurczaka (nieco go smarując) i piec go przez półtorej godziny, co 15 minut polewając go marynatą. Wyciągnąć gdy będzie ładnie zarumieniony i soczysty w środku.

KOMENTARZE
0
Muszę spróbować tego przepisu :)
31 marca 2014, 20:52
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE