Łosoś pieczony

Łosoś pieczony Łosoś pieczony
Łosoś pieczony w piekarniku to kwintesencja doskonałego smaku ryby i znakomite rozwiązanie na danie obiadowe.
30 MIN
6/10
  • 1 płat łososia (ok. 500 g)
  • mały kawałek masła
  • cytryna (1 sztuka)
  • koper
  • sól
  • pieprz

Co przygotować?

  • Naczynie żaroodporne do pieczenia

Przygotowanie

W początkowym etapie myjemy łososia. Już umytego delikatnie solimy i pieprzymy. Następnie przygotowane naczynie żaroodporne do pieczenia smarujemy delikatnie masłem. Piekarnik nastawiamy na ok. 180°C i pieczemy przez 15-20 minut (lub do czasu, kiedy łosoś jest już miękki i zarumieniony).

Po wyciągnięciu z piekarnika podajemy z plastrem cytryny i posypujemy koperkiem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE