Kotlety mielone

Kotlety mielone Kotlety mielone Kotlety mielone Kotlety mielone Kotlety mielone Kotlety mielone
Chrupiące kotlety ;)
30 MIN
3/10
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżka kaszy mannej
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 1 jajko
  • 0,5 kg mięsa mielonego(wieprzowe, wieprzowo-wołowe)
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • papryka słodka w proszku
  • olej do smażenia

Co przygotować?

  • Miska
  • Patelnia

Przygotowanie

Cebulę zeszklić na patelni na maśle na złoty kolor. Czosnek rozgnieść w prasce. Mięso wymieszać w misce ze wszystkimi składnikami. Rozgrzać patelnię i uformować kuleczki z mięsa, rozpłaszczyć z obu stron i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć z dwóch stron na brąz i gotowe. Podawać z ziemniakami i surówką.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE