Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane Placki ziemniaczane Placki ziemniaczane Placki ziemniaczane Placki ziemniaczane Placki ziemniaczane
Chrupiące placuszki ziemniaczane
30 MIN
2/10
  • sól
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 5 dużych ziemniaków
  • pieprz
  • 4 łyżki śmietany kwaśnej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajko

Co przygotować?

  • Tarkę
  • Miskę
  • Patelnie

Przygotowanie

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach. Dosypać mąkę, sól, pieprz, dodać jajko i wymieszać. Gotowe ciasto nakładać na patelnię w kształcie placków i smażyć na złoty kolor. Najlepiej smakują polane śmietaną i posypane cukrem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE