Salsa pomidorowa

Salsa pomidorowa
Sos/dip na bazie pomidorów.
30 MIN
3/10
  • 2 pomidory
  • pól cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka oliwy
  • kilka ziaren kolendry
  • sól
  • pieprz
  • chilli
  • pół limonki

Co przygotować?

  • naczynie na salsę

Przygotowanie

Dojrzałe pomidory obrać ze skóry i bardzo drobno pokroić, dodać również pół pokrojonej cebuli i chilli, 2 ząbki czosnku przecisnąć przez praskę i wszystko polać sokiem z limonki oraz oliwą. Przyprawić kilkoma ziarnami kolendry, solą i pieprzem - wszystko wymieszać. Odstawić na 15 minut. Salsa jest doskonałym dodatkiem do grillowanych i pieczonych dań.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE