Amerykańskie naleśniki - pancakes

Amerykańskie naleśniki - pancakes
Puszyste naleśniki podawane z syropem klonowym i roztopionym masłem.
30 MIN
5/10
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki soli
  • łyżeczka cukru
  • 2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 100 g roztopionego masła

Co przygotować?

  • mikser
  • patelnię do smażenia

Przygotowanie

Do misy wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier, wbijamy jajko oraz dolewamy roztopione masło - ustawiamy mikser na wolne obroty i dolewamy powoli mleka. Ciasto powinno być bardzo gęste. Rozgrzewamy patelnię i topimy masło - lejemy ciasto formując gruby placek. Pancakes układamy jeden na drugim - od góry polewamy syropem klonowym i kładziemy kosteczkę masła. Smacznego!

KOMENTARZE
0
Świetny przepis, uwielbiam te placki
21 lutego 2014, 12:09
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE