Puszysty Sernik

Puszysty Sernik Puszysty Sernik Puszysty Sernik Puszysty Sernik Puszysty Sernik Puszysty Sernik Puszysty Sernik
Smaczny, lekki i puszysty sernik.
>60 MIN
7/10
  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 szklanki cukru
  • 6 jajek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 20 dag margaryny
  • 1 kg twarogu sernikowego (wiadereczko)
  • 1 budyń śmietankowy
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wiórków kokosowych

Co przygotować?

  • Blacha
  • Szklanki
  • Miska

Spód na sernik

Do miski wsypać 0,5 szklanki cukru, mąkę, 1 jajko, margarynę i proszek do pieczenia. Ze składników zagnieść ciasto. Blachę posmarować olejem i oprószyć bułką tartą. Wyłożyć ciasto na blachę i podpiec w temperaturze 175 °C na złoty kolor.

Masa na sernik

W jednej misc ubić 4 białka ze szczyptą soli na sztywno. W drugiej wysokiej misce zmiksować 4 żółtka i 1 całe jajko ze szklanką cukru na gładką masę. W czasie miksowania dodawać powoli , małymi porcjami ser, budyń, olej, mleko, a na koniec pianę z białek.Masę serową wylać na wcześciej podpieczony spód od sernika i posypać wiorkami kokosowymi. Włożyć znowu do piekarnika i piec przez okolo 50 min. w tempereturze 175°C

KOMENTARZE
0
Bardzo dobry przepis na wyśmienity sernik. Polecam każdemu :)
22 stycznia 2014, 21:56
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE