Serwis UGOTUJ.pl na sprzedaż. Kontakt -> redakcja(at)ugotuj.pl

Wegańskie śniadanie pełne błonnika (z owocami, mlekiem roślinnym i masłem orzechowym)

Wegańskie śniadanie pełne błonnika (z owocami, mlekiem roślinnym i masłem orzechowym)
Wegańskie śniadanie pełne błonnika (z owocami, mlekiem roślinnym i masłem orzechowym) to pomysł na ekspresowe oraz zdrowe danie – idealne na początek dnia.
15 MIN
1/10
  • 2 garści „Twojego Błonnika” marki Britta
  • 1 szklanka mieszkanki ulubionych owoców (np. malin, truskawek, kiwi, borówek)
  • 500 ml mleka roślinnego np. kokosowego lub migdałowego
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • listki mięty do ozdoby

Co przygotować?

  • miseczkę

Przygotowanie

1. Do miseczek wsyp po garści „Twojego Błonnika” marki Britta dodaj mleko roślinne (w zależności od preferencji może być zimne lub ciepłe).

2. Owoce oczyść, umyj. W razie potrzeby większe owoce poprzekrawaj.

3. Do miseczek z mlekiem oraz „Twoim Błonnikiem” dodaj owoce, łyżkę masła orzechowego, a na koniec miętę.

4. Tak przygotowany posiłek jest gotowy do spożycia.
Smacznego!

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE