Serwis UGOTUJ.pl na sprzedaż. Kontakt -> redakcja(at)ugotuj.pl

Kotlety jajeczno-jaglane (porcje) – pomysł na niebanalny obiad!

Kotlety jajeczno-jaglane (porcje) – pomysł na niebanalny obiad!
30 MIN
3/10
  • 1 słoiczek Pomidorków koktajlowych półsuszonych Ponti
  • 7 jajek L
  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 1 średni pęczek koperku
  • 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej
  • 1/2 łyżeczki soli oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
  • tarte orzechy lub bułka tarta (do panierowania)

Co przygotować?

  • widelec
  • garnek

Przygotowanie

1. 6 jajek ugotuj na twardo. Ostudź i obierz ze skorupek. Rozgnieć widelcem.
2. Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj.
3. Kaszę, jajka, pokrojony koperek i pomidorki przełóż do miski. Dodaj jajko, przyprawy, wymieszaj.
4. Formuj średniej wielkości kotlety, panieruj i smaż na średnim ogniu z obu stron. Podawaj ze świeżymi warzywami.

Smacznego!

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE