Przepis na fasolowe babeczki (Dietetyczne przepisy na ciasta)

Przepis na fasolowe babeczki (Dietetyczne przepisy na ciasta)
Przepis na pyszne fasolowe babeczki bez wyrzutów sumienia!
30 MIN
3/10
  • 1 puszka fasoli (przepłukana i osuszona), namoczone daktyle (przez noc w lodówce), 2 jajka, 3 łyżki gorzkiego kakao, 1-2 łyżki miodu, 2 dojrzałe banany, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 miarka odżywki białkowej Whey 100 Trec Nutrition, masło sezamowe Better Choice o smaku czekolady, opcjonalnie ulubione owoce na wierzch
  • 1 puszka fasoli (przepłukana i osuszona), namoczone daktyle (przez noc w lodówce), 2 jajka, 3 łyżki gorzkiego kakao, 1-2 łyżki miodu, 2 dojrzałe banany, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 miarka odżywki białkowej Whey 100 Trec Nutrition, masło sezamowe Better Choice o smaku czekolady, opcjonalnie ulubione owoce na wierzch, 5-6 kostek gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni
2. Wrzuć fasolę, 2 jajka do miski i zblenduj
3. Dodaj 3 łyżki gorzkiego kakao i 2 banany i ponownie zblenduj
4. Dodaj łyżeczkę sody oczyszczonej, daktyle (bez wody), 1-2 łyżki miodu, ponownie zblenduj
5. Dodaj miarkę odżywki białkowej Whey 100 Trec Nutrition i 1 łyżkę masła sezamowego Better Choice, ponownie zblenduj
6. Przełóż masę do foremek do połowy wysokości
7. Piecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 min
8. Przygotuj polewę: Na 5-6 kostek gorzkiej czekolady wylej odrobinę wrzątku i rozmieszaj do rozpuszczenia czekolady. Jeśli polewa przyjdzie zbyt rzadka, dodaj odrobinę gorzkiego kakao
9. Po wyjęciu babeczek z piekarnika polej je polewą i połóż na wierzch ulubione owoce

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE