Frytki z batatów

Frytki z batatów
Wszyscy uwielbiają frytki, jednak smażone na głębokim oleju ziemniaki nie należą do najzdrowszych. W tym artykule znajdziecie przepis na niskokaloryczne i pyszne frytki z piekarnika bez wyrzutów sumienia. Idealne jako dodatek do obiadu lub zdrowa przekąska.
30 MIN
3/10
  • papryka wędzona
  • 2 bataty
  • sól himalajska
  • bazylia

Co przygotować?

  • miskę

Przygotowanie frytek z batatów

Odcinamy końcówki batatów i kroimy je na grubsze, podłużne kawałki, wkładamy bataty do miski, polewamy odrobiną oliwy w oliwek i mieszamy, dodajemy mieszankę przypraw i ponownie mieszamy, nagrzewamy piekarnik do 220 stopni i pieczemy ok. 20-30 minut.

Przygotowanie hummusu

Do blendera wrzucamy wszystkie składniki i blendujemy.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE