Ceviche z ryby, krewetek i minikiwi

Ceviche z ryby, krewetek i minikiwi
Minikiwi to owoc, który intryguje nie tylko wyglądem, ale i słodko-kwaśnym smakiem. W przeciwieństwie do popularnego kiwi ma gładką i jadalną skórkę. Nie trzeba go zatem obierać. W kuchni doskonale pasuje do dań rybnych oraz owoców morza. Owoce minikiwi można także wykorzystać do przygotowania sałatek oraz orzeźwiających koktajli.
15 MIN
3/10
  • 1 opakowanie minikiwi
  • 2 filety z leszcza i siei
  • 150 g oprawionych krewetek
  • 4 kiście czerwonych porzeczek
  • 1 awokado
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 limonka
  • Biały pieprz oraz sól

Co przygotować?

Przygotowanie

Wyciśnij limonkę. Pokrój rybę i krewetki w drobną kostkę. Przekrój awokado na pół, łyżką usuń pestki i miąższ. Tak przygotowane awokado pokrój w drobną kostkę. Awokado, ryby i krewetki polej następnie sokiem z limonki. Przygotuj nasiona porzeczki i przekrój minikiwi na pół. Szczypiorek posiekaj. Składniki wymieszaj ze sobą dodając sól i pieprz. Całość marynuj przez około pół godziny. Przed podaniem danie należy skropić oliwą z oliwek.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE