Bakłażanowe roladki

Bakłażanowe roladki
Bakłażanowe roladki z tuńczykiem to prosta i szybka przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję.
30 MIN
1/10
  • Składniki na 4 roladki:
  • • 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
  • • 4 podłużne plastry bakłażana
  • • 100 g sera ricotta
  • • 50 g szczypiorku
  • • pęczek natki pietruszki
  • • sól i pieprz do smaku
  • • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia

Co przygotować?

Sposób przygotowania:

Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku.

Smacznego!

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE