Ricotta z bazyliowym pesto

Ricotta z bazyliowym pesto
Ricotta z bazyliowym pesto to niezwykle proste i oryginalne danie, które zaskoczy swoim delikatnym smakiem.
30 MIN
1/10
  • • 250 g świeżego sera ricotta
  • • 4 łyżki Ponti Pesto alla Genovese
  • • 2 pory
  • • 3 ziemniaki
  • • 20 czarnych oliwek Serpis
  • • pieprz i sól
  • • oliwa z oliwek extra virgin Olitalia

Co przygotować?

Sposób przygotowania:

Obierz i ugotuj ziemniaki. Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojonego w krążki pora i dodaj pół szklanki wody. Posól i duś ok. 10 minut. Zmieszaj świeżą ricottę z Pesto Ponti alla Genovese. Dopraw do smaku. Napełnij 4 miseczki masą z ricotty i wstaw je do lodówki do ochłodzenia. Na 4 talerze wyłóż porcję pokrojonych ziemniaków, duszonego pora i czarnych oliwek. Dodaj kopczyki z serka ricotta i udekoruj kroplami oliwy z oliwek i świeżo zmielonym pieprzem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE