Szafranowa ciecierzyca

Szafranowa ciecierzyca
Pyszna ciecierzyca z dodatkiem szafranu.
30 MIN
1/10
  • 2 puszki ciecierzycy 400g
  • 1 opakowanie passaty Valfrutta 350 ml
  • 1 marchewka
  • 1/2 cebuli
  • 1 seler
  • 1 łyżka rodzynek
  • szczypta kminku
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • sól i pieprz
  • 1 saszetka szafranu

Co przygotować?

  • głęboką patelnię

Przygotowanie

Zeszklij na oliwie z oliwek posiekaną cebulkę, marchewkę i seler. Dodaj passatę, szafran, rodzynki i kminek. Duś na wolnym ogniu 3-4 minuty i dodaj ciecierzycę. Dopraw solą i pieprzem i podawaj na gorąco.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE