Pulpeciki z pesto

Pulpeciki z pesto
Pyszne pulpeciki z dodatkiem pesto.
30 MIN
3/10
  • • 4 łyżki pesto z bazylią Grand'Italia
  • • 1 jajko
  • • 1 drobno pokrojona szalotka
  • • 300 g mielonej wołowiny
  • • 1 łyżka bułki tartej
  • • sól i pieprz do smaku
  • • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • • łyżka masła

Co przygotować?

  • patelnię
  • papier kuchenny

Sposób przygotowania:

Zmieszaj mięso z cebulką, pesto, jajkiem i bułką tartą. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Usmaż pulpeciki na patelni na oliwe z oliwek z masłem, przewracając je aby zarumieniły się z wszystkich stron. Odsącz nadmiar tłuszczu na papierze kuchennym przed podaniem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE