Parzybroda z Jałowcową koszyczkową

Parzybroda z Jałowcową koszyczkową
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
30 MIN
3/10
  • kiełbasa Jałowcowa koszyczkowa firmy Gzella 200g
  • olej 2 łyżki
  • cebula 2 szt.
  • marchewka 1 średnia szt.
  • kapusta pekińska 1 średnia szt.
  • pomidor 1 średnia szt.
  • śmietana kwaśna 18% 150 ml
  • koperek 1 mały pęczek
  • sól, pieprz, cukier do smaku
  • masło 1 łyżka

Co przygotować?

  • głęboką patelnię

Przygotowanie

Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem poddusić. Do całości dodać marchewkę startą na grubym oczku i poszatkowaną kapustę pekińską. Posolić, wymieszać i dusić pod przykryciem, aż kapusta zmięknie. Następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory, pokrojony koperek i śmietanę. Doprawić do smaku pieprzem, odrobiną cukru, doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać łyżkę masła i wymieszać.
Smacznego!

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE