Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima

Jajka faszerowane serkiem Cremetta marki Lactima
Jajka faszerowane serkiem Cremetta to banalnie prosta, a zarazem elegancka przystawka świąteczna.
15 MIN
3/10
  • 2 opakowania śmietankowego serka twarogowego Cremetta w kubeczku 100 g
  • 4 jajka
  • łyżka majonezu
  • sól pieprz
  • do dekoracji: marchewka oraz pieprz w ziarenkach

Co przygotować?

  • garnek
  • miskę

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupki i utnij górę na 1/3 wysokości. Następnie wyciągnij żółtka i przełóż je do miseczki. Dodaj serek Cremetta i majonez. Dopraw solą oraz pieprzem. Dokładnie połącz ze sobą składniki uzyskując jednolitą masę. Każde jajko nafaszeruj pastą. Odciętą górę jajka połóż na pastę. Wciśnij delikatnie po 2 ziarenka pieprzu jako oczy. Z marchewki wytnij trójkąciki i włóż je do pasty tak, aby tworzyły dzióbek oraz pod jajko jako łapki.
Smacznego!

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE