Pieczona ćwiartka z kurczaka

Pieczona ćwiartka z kurczaka Pieczona ćwiartka z kurczaka Pieczona ćwiartka z kurczaka Pieczona ćwiartka z kurczaka Pieczona ćwiartka z kurczaka Pieczona ćwiartka z kurczaka Pieczona ćwiartka z kurczaka Pieczona ćwiartka z kurczaka
Długo przed pieczeniem marynowana ćwiartka z kurczaka.
>60 MIN
5/10
  • 3 ćwiartki z kurczaka
  • olej
  • cebula
  • czosnek
  • papryczka chilli
  • sól
  • jabłko

Co przygotować?

  • naczynie żaroodporne

Marynowanie

Pokroić cebulę, czosnek i chilli - dolać 2-3 łyżki oleju, wsypać sól, paprykę słodką. Całość wymieszać i nanieść na ćwiartki kurczaka. Włożyć do lodówki na całą noc.

Przygotowanie

Potrawę wyjać z lodówki i dodać pokrojone jabłko. Rozgrzać piekarnik do 180°C, a następnie włożyć naczynie z daniem do środka. Piec przez około godzinę-półtorej - czasem podlewając wierzch kurczaka sosem "własnym".

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE