Smażona ryba w cieście

Smażona ryba w cieście Smażona ryba w cieście Smażona ryba w cieście Smażona ryba w cieście Smażona ryba w cieście Smażona ryba w cieście Smażona ryba w cieście
Pyszna ryba w chrupiącym cieście.
30 MIN
4/10
  • mąką
  • woda gazowana
  • ryba - dorsz
  • olej
  • sól
  • pieprz

Co przygotować?

  • miskę
  • patelnię do smażenia

Ciasto

Przecedzić mąkę - wsypująć do miski. Następnie wlewając wodę gazowaną - ciągle mieszać. Zrobić konsystencję ciasta na naleśniki.

Przygotowanie

Rybę posolić i popieprzyć z obu stron, obtoczyć w mące, zanurzyć w cieście i na bardzo rozgrzany olej umieścić rybę. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Przed podaniem, rybę wyłożyć na ręcznik papierowy, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Danie idealnie smakuje z fyrtkami oraz surówką.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE