Mięso wieprzowe w sosie własnym

Mięso wieprzowe w sosie własnym Mięso wieprzowe w sosie własnym Mięso wieprzowe w sosie własnym Mięso wieprzowe w sosie własnym Mięso wieprzowe w sosie własnym Mięso wieprzowe w sosie własnym Mięso wieprzowe w sosie własnym Mięso wieprzowe w sosie własnym Mięso wieprzowe w sosie własnym
Mięso uduszone w sosie własnym.
>60 MIN
4/10
  • rozmaryn
  • kminek
  • pieprz
  • sól
  • Szynka wieprzowa
  • masło
  • mąka
  • papryka słodka

Co przygotować?

  • patelnię głęboką

Przygotowanie

Mięso pokroić - kształty wedle uznania. Doprawić solą, pieprzem, kminkiem i obtoczyć każdy kawałek w mące. Na rozgrzanym oleju usmażyć mięso. Gdy wieprzowina nieco przesmaży się, zalać wodą (aby zakrywało całość), doprawić słono podobną przyprawą oraz wsypać odrobinę rozmarynu i papryki słodkiej. Całość dusić na małym ogniu przez około godzinę. Po tym, na drugiej patelni rozpuścić kawałek masła i dodać 2 łyżki mąki - zrobić tzw. zasmażkę, a następnie dodać ją do dania.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE