Placki według Gordona Ramsaya

Placki według Gordona Ramsaya Placki według Gordona Ramsaya Placki według Gordona Ramsaya Placki według Gordona Ramsaya Placki według Gordona Ramsaya Placki według Gordona Ramsaya
Placki ziemniaczane z fasolką według najpopularniejszego kucharza - Gordona Ramsaya.
60 MIN
5/10
  • ugotowanie ziemniaki
  • dwie łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki mąki
  • olej
  • przecier pomidorowy
  • boczek
  • papryczka chilli
  • ząbek czosnku
  • czerwona cebula
  • ocet winny
  • sos rybny
  • 2 puszki fasoli białej

Co przygotować?

  • garnek do ugotowania ziemniaków
  • patelnię do smażenia

Przygotowanie

Wcześniej ugotowanie ziemniaki ugnieść, dodać 2 łyżki mąki, 2 łyżki masła, doprawić solą, pieprzem i całość wymieszać. Uformować z masy placki ziemniaczane i smażyć z obu stron na gorącym oleju. W międzyczasie pokroić czerwoną cebulę, czosnek, papryczkę chilli oraz boczek. Wszystko wyłożyć na patelnię (nie potrzeba tłuszczu -wytopi sie z boczku), gdy całośc się przesmaży - dodać przecieru pomidorowego, doprawić octem winnym, sosem rybnym oraz odrobiną cukru, po kilku minutach dodać dwie puszki białej fasoli, zmniejszyć ogień i dusić przez około 5-10 minut. Placki ziemniaczane podawać z fasolką.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE