Tradycyjny kotlet schabowy

Tradycyjny kotlet schabowy Tradycyjny kotlet schabowy Tradycyjny kotlet schabowy Tradycyjny kotlet schabowy Tradycyjny kotlet schabowy Tradycyjny kotlet schabowy
Najpopularniejszy polski kotlet, wykonany w tradycyjny sposób.
30 MIN
2/10
  • schab / kotlety schabowe
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta

Co przygotować?

  • naczynie na jajko
  • naczynie na bułkę tartą
  • patelnię do smażenia

Przygotowanie

Mieso rozbić tłuczkiem z obu stron, doprawić solą i pieprzem. Kotlet zamoczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej. Na rozgrzany olej (lub lepiej - smalec), położyć kotlety schabowe, smażyć z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem wyłożyć na papierowy ręcznik, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE