Chili con carne

Chili con carne Chili con carne Chili con carne Chili con carne Chili con carne Chili con carne Chili con carne
Bardzo znana meksykańska potrawa.
60 MIN
4/10
  • mięso mielone
  • olej
  • oregano
  • kmin rzymski, mielony
  • papryczki chilli
  • czosnek
  • cebula
  • pomidory w puszce
  • papryczka czerwona
  • fasola czerwona
  • kukurydza

Co przygotować?

  • głęboką patelnię

Przygotowanie

Na rozgrzaną patelnię dodajemy czosnek, dwie papryczki chilli i cebulę, a po kilku minutach - mięso mielone. Doprawiamy solą, pieprzem i kminem rzymskim. Gdy mięso przesmaży dodajemy pomidory w puszce, papryczkę czerwoną, dosypujemy oregano, łyżeczkę cukru i czekamy około 5 minut, aż składniki połączą się. Następnie dodajemy czerwoną fasolę oraz kukurydzę. Podduszamy potrawę przez około 10-15 min, po czym będzie gotowe.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE