Wieprzowina pięciu smaków

Wieprzowina pięciu smaków Wieprzowina pięciu smaków Wieprzowina pięciu smaków Wieprzowina pięciu smaków Wieprzowina pięciu smaków Wieprzowina pięciu smaków Wieprzowina pięciu smaków Wieprzowina pięciu smaków Wieprzowina pięciu smaków Wieprzowina pięciu smaków
Wieprzowina w klimatach azjatyckich.
30 MIN
3/10
  • schab
  • cebula
  • czosnek
  • chilli
  • imbir
  • papryka czerwona
  • por
  • pieczarki
  • przyprawa 5 smaków
  • sos sojowy jasny
  • sos sojowy ciemny
  • cukier

Co przygotować?

  • głęboką patelnię
  • deskę do krojenia

Przygotowanie

Pokroić schab w paski i zamarynować w mieszance sosu sojowego i przyprawy pięciu smaków. Po około godzinie na rozgrzany olej, dodac czosnek, imbir i paryczkę chilli. Po około 3 minutach, dodać mięso. Gdy mięso przesmaży się, wyłożyć do jakiegoś naczynia, a następnie na tej samej patelni smażymy: cebulę, marchew, paprykę słodką, por i pieczarki. Gdy warzywa trochę zmiekną dodajemy mięso, zalewamy szklanką wody, doprawiamy sosem sojowym jasnym, ciemnym, przyprawą pięciu smaków oraz cukrem. Całość smażymy na wysokim ogniu, często mieszając. Po pięciu minutach, danie powinno być gotowe.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE