Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy Gulasz wieprzowy
Gulasz wieprzowy z dodatkiem pieczarek w pysznym sosie własnym.
>60 MIN
5/10
  • szynka wieprzowa
  • pieczarki
  • cebula
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • kminek mielony
  • mąka pszenna
  • masło
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • vegeta

Co przygotować?

  • głęboką patelnię
  • patelnię
  • deskę do krojenia

Przygotowanie

Mięso pokroić w dość duże kawałki. Przyprawić solą, pieprzem i kminkiem - wszystko obtoczyć w mące. Na rozgrzaną patelnie, wlać oleju i obsmażyć każdy kawałek wieprzowiny. W międzyczasie poszatkować cebulę i pieczarki, które razem przesmażyć na oddzielnej patelni. Gdy mięso będzie trochę zarumienione, dodać cebulę oraz pieczarki - całośc zalać wodą, aby wszystkie składniki były zakryte. Dodać dwie łyżki vegety, zmniejszyć ogień i zacząć dusić mięso. W tym samym czasie, na patelni, gdzie smażona była cebula i pieczarki, roztopić masło. Gdy masło roztopi się - wsypać po 2 łyżki papryki słodkiej i ostrej. Przyprawę przesmażyć i dodać do głównego dania.

Zagęszczenie

Po około godzinie, na patelni roztopić masło i wsypać 2 łyżki mąki. Gdy nasza "zasmażka" będzie gotowa - zagęścić gulasz. Gotować jeszcze przez około 15 minut.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE