Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią

Krem z dyni z fasolą i smażoną bazylią
Syty krem, doskonały na jesienne dni.
60 MIN
5/10
  • 0,5 kg dyni
  • sól i pieprz
  • 250 g drobnej fasoli z puszki
  • 1 mały por
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • 15 g bazylii
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • 25 g masła

Co przygotować?

  • blender
  • garnek

Przygotowanie

Zeszklij drobno pokrojonego pora na oliwie z oliwek i masłem, dodaj dynię, obraną i pokrojoną na kawałki i duś 10 minut.

Blendowanie

Następnie wlej litr bulionu i gotuj przez 45 minut. Następnie zblenduj zupę, dodaj jogurt, wymieszaj i podawaj z dodatkiem łyżki fasoli, świeżo zmielonego pieprzu i podsmażonych na oliwie listków świeżej bazylii.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE