Grillowane udko bez kości

Grillowane udko bez kości Grillowane udko bez kości Grillowane udko bez kości Grillowane udko bez kości Grillowane udko bez kości Grillowane udko bez kości Grillowane udko bez kości
Pyszne udko z kurczaka z chrupiącą skórką
60 MIN
4/10
  • papryka słodka
  • sól
  • dwa udka z kurczaka
  • papryka ostra
  • olej / oliwa

Co przygotować?

  • deskę
  • patelnię grillową

Przygotowanie

Należy najpierw usunąć kość z udka. Następnie w mieszance oleju, soli, papryki słodkiej i ostrej - marynujemy mięso. Odstawić na kilka godzin do lodówki, aby przeszło smakiem. Rozgrzać patelnie grillową (smażymy bez tłuszczu), a następnie położyć kawałki mięsa. Obsmażyć z obu stron, do momentu chrupkości skórki. Co jakiś czas usuwać nadmiar płynów z patelni. Danie idealnie pasuje z ryżem lub kaszą kuskus.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE