Podudzia maryowane w miodzie

Podudzia maryowane w miodzie Podudzia maryowane w miodzie Podudzia maryowane w miodzie Podudzia maryowane w miodzie Podudzia maryowane w miodzie Podudzia maryowane w miodzie Podudzia maryowane w miodzie Podudzia maryowane w miodzie
"Pałki" z kurczaka z glazurowaną, miodową skórką
>60 MIN
5/10
  • podudzia
  • miód
  • papryka ostra
  • papryka słodka
  • sól
  • olej / oliwa

Co przygotować?

  • naczynie na mięso
  • patelnię do smażenia

Przygotowanie

Najlepiej dzień wcześniej - zamarynować podudzia w mieszance: oleju, papryki słodkiej, papryki ostrej, soli i miodu. Mięso wyjąć 15 min przed smażeniem. Na patelnię dać odrobinę oleju lub oliwy i położyć nasze "pałki". Smażyć z każdej strony do momentu chrupkości skórki. Następnie pozostałość marynaty wlać na patelnię, aby mięso "zmoczyło się" w tym. Zmniejszyć ogień i pod przykryciem smażyć jeszcze kilka minut. Danie doskonale smakuje z ryżem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE