Ryż curry

Ryż curry Ryż curry Ryż curry Ryż curry Ryż curry Ryż curry Ryż curry Ryż curry
Ryż gotowany z dodatkiem curry, cebuli i czosnku
30 MIN
3/10
  • ryż
  • curry
  • czosnek
  • cebula
  • sól
  • papryczka chilli
  • olej / oliwa

Co przygotować?

  • deskę do krojenia
  • garnek do gotowania

Przygotowanie

Pokroić cebulę, chilli i czosnek wedle uznania, a nastepnie wrzucić na patelnię z olejem lub oliwą. Gdy cebula zeszkli się wsypać szklankę ryżu białego, dodać 2-3 łyżki curry, 1-1.5 łyżeczki soli. Przesmażyć wszystko około dwie minuty, a następnie dolać 2 szklanki wody (na jedną szklankę ryżu, przypadają dwie szklanki wody). Ryż gotować około 10-15 min lub do momentu osiągniecią konsystencji al dente.

KOMENTARZE
0
sd
13 września 2015, 21:16
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE