Schabowe moczone w mleku i cebuli

Schabowe moczone w mleku i cebuli Schabowe moczone w mleku i cebuli Schabowe moczone w mleku i cebuli Schabowe moczone w mleku i cebuli Schabowe moczone w mleku i cebuli Schabowe moczone w mleku i cebuli Schabowe moczone w mleku i cebuli Schabowe moczone w mleku i cebuli Schabowe moczone w mleku i cebuli Schabowe moczone w mleku i cebuli Schabowe moczone w mleku i cebuli Schabowe moczone w mleku i cebuli
Przepis według Magdy Gessler
>60 MIN
3/10
  • schabowy 0.5kg
  • 300 ml mleka
  • 2 cebule
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • smalec/olej

Co przygotować?

  • patelnie do smażenia
  • głębokie naczynie

Przygotowanie

Do głębokiego naczynia wlać mleka i wrzucić pokrojoną cebule w piórka, wsypać 2 łyżeczki soli i dodać około łyżeczkę pieprzu. Wymieszać wszystko, a następnie włożyć przygotowane schabowe - odstawić na kilka godzin. Po tym czasie roztrzepać jajka i przygotować naczynie z bułką tartą. Mięso wyciągać bezpośrednio z mleka, moczyć w jajku i obtoczyć w bułce tartej - smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju. Schabowe doskonale smakują z młodymi ziemniakami oraz sałatką, np. mizeria lub pomidory z cebulą w śmietanie.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE