Krewetkowa przystawka

Krewetkowa przystawka Krewetkowa przystawka Krewetkowa przystawka
Krewetkowa przystawka, idealna przed daniem głównym.
30 MIN
4/10
  • • 600 g obranych krewetek
  • • 1 cukinia
  • • 1 główka cykorii sałatkowej
  • • 1 ząbek czosnku
  • • 4 łyżki orzeszków pini
  • • 4 łyżki rodzynek
  • • Glassa Gastronomica Ponti na bazie octu balsamicznego z Modeny
  • • płatki chilli (opcjonalnie)
  • • natka pietruszki (opcjonalnie)
  • • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
  • • sól i pieprz do smaku

Co przygotować?

  • patelnię

Sposób przygotowania

Namocz rodzynki w zimnej wodzie. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek i dodaj do niego krewetki. Dopraw je pieprzem i solą, a na koniec pokrop Glassą z octem balsamicznym z Modeny. Zdejmij patelnię z ognia i przestudź jej zawartość. Oddziel 12 zewnętrznych, większych liści cykorii, a resztę posiekaj i wrzuć do miski. Następnie dorzuć do niej pokrojoną w cienkie paski cukinię, orzeszki pini, odcedzone rodzynki i krewetki. Całość pokrop oliwą z oliwek i wymieszaj. Sałatkę podawaj na większych liściach cykorii i serwuj gościom.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE