Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu

Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu
Smakowity tuńczyk w kaparowym przybraniu
60 MIN
5/10
  • • 1 torebka Ryżu Brązowego marki Britta
  • • 2 filety z tuńczyka
  • • 50 g marynowanych kaparów
  • • 150 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
  • • 1 cytryna
  • • ok. 100 ml oliwy z oliwek
  • • sól i pieprz do smaku
  • • bazylia do dekoracji

Co przygotować?

Przygotowanie:

Filety z tuńczyka opłucz, dopraw solą i pieprzem. Włóż do naczynia żaroodpornego i polej oliwą
z oliwek. Następnie wsadź go do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Piecz przez około 35 minut. W między czasie ugotuj Ryż brązowy marki Britta według przepisu podanego na opakowaniu.
Sos: Drobno posiekaj kapary. Śmietanę lub jogurt podgrzej na małym ogniu, cały czas delikatnie mieszając dorzuć kapary. Dopraw pieprzem i limonką do smaku.
Upieczonego tuńczyka, polanego sosem podaj z porcją Ryżu Brązowego marki Britta. Ozdób plasterkami cytryny oraz bazylią.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE