Domowy hamburger

Domowy hamburger Domowy hamburger Domowy hamburger Domowy hamburger Domowy hamburger Domowy hamburger Domowy hamburger Domowy hamburger Domowy hamburger Domowy hamburger
Najpopularniejsze danie fast-foodowe, zrobione w domowy sposób.
30 MIN
3/10
  • mięso mielone, wieprzowo-wołowe, 500g
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól
  • pól chilli
  • rozmaryn
  • papryka słodka w proszku
  • 6 bułek do hamburgerów
  • pomidor
  • ogórek szklarniowy
  • ogórek konserwowy
  • cebula dymka
  • ketchup
  • majonez

Co przygotować?

  • patelnię grillową
  • miskę na mięso

Przygotowanie

Do miski wrzucić mięso, posiekane ząbki czosnku, cebulę, chilli - doprawić solą, papryką słodką oraz rozmarynem. Mięso dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie, uformować sześć w miarę równych kotletów na hamburgery. Na rozgrzanej patelni grillowej smażyć z obu stron około 10 minut. W tym samym czasie, na małym ogniu podsmażyć bułki z wewnętrznej strony, ma to na celu nie wsiąkanie płynnych składników. Na podpieczoną bułkę kładziemy hamburgera, smarujemy ketchupem, dajemy plasterek pomidora, ogórka szklarniowego, ogórka konserwowego i cebulę dymkę. Drugą część bułki smarujemy majonezem.

KOMENTARZE
REKLAMA
WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE